Tillväxten fortsätter för Etendo som i år är ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma företag enligt Dagens Industris Gasell-utnämning. Etendo har även utsetts till ett så kallat Superföretag av Veckans Affärer nyligen. Det är bara drygt en promille av Sveriges bolag som lever upp till de hårt uppsatta kriterierna för att ta emot utmärkelsen.

– Jag är både glad och mycket stolt att vi har lyckats med denna bedrift efter att bara varit igång med företaget i 5 år, säger Jenny Ohlin Olausson, VD på Etendo. Hon fortsätter:- Vi har stor chans på att bli Superföretag och Gasell nästa år igen, men framför allt vill vi driva ett företag där kunderna är nöjda och medarbetarna trivs.


Fakta: Superföretag: Huruvida man uppnår kriterierna för att vara ett Superföretag eller ej baseras på företagets ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren, där de ska ha levererat på topp när det gäller tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, finansiering och kapitalstruktur. Listan tas fram av Veckans Affärer och Bisnode. Läs mer här.

Gasell: Man utgår alltid från företagets fyra senaste årsredovisningar och det är färre än 0,5% av Sveriges aktiebolag som årligen får den prestigefyllda utmärkelsen. Det är högt ställda kriterier som måste uppfyllas som t.ex. minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren och i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner. Läs mer här.