Project Description

Rehband

Webbutik • Magento

Rehband grundades 1955 och har sedan dess producerat högkvalitativ träningsutrustning med fokus på stöd, stabilitet och skadeförebyggande funktioner. Rehbands produkter riktar sig mot atleter på alla nivåer, från vardagsidrottaren till tränande på elitnivå, bland annat världsnamn inom Crossfit använder deras produkter. Man är dessutom officiell sponsor år bland annat svenska och norska fotbollslandslaget.

”Etendo hjälper Rehband med deras
 internationella e-handelssatsning! 

Rehband är en av de mest framstående aktörerna på den internationella marknaden för sportskydd. Deras produkter finns i mer än 30 marknader över hela världen. Etendo fick förtroendet att formge och bygga stilrena och högkvalitativa webbutiker i Magento som har lanserats i ett flertal länder.”

Rehband har nu tagit steget ut på nätet och deras webbutiker är byggda av Etendo i Magento. Etendo har dessutom stått för kreativt designarbete genomfört av våra grafiska formgivare och sett till att butiken är responsiv.

Projektet har ställt stora krav på flexibiltet och leverans. Webbutikerna innehåller en business-to-consumer-butik, en business-to-partner-butik och en business-to-business-butik i respektive land, med möjlighet att presentera kundunika priser och att begränsa utvalda produkter till vissa kundgrupper.

Etendo har byggt ut en flervalsfiltrering vid val av olika produkter och skapat en animerad produktguide. Butikerna har stöd för flera olika språk och aktuella valutor. Det finns även stöd för att skicka butiksbesökaren till rätt butik med rätt språk baserat på IP-adress. Rehband har planer på att byta sitt affärssystem och därför var det viktigt att Magento inte begränsade dem på något sätt i förändringsprocessen.

Andra viktiga bitar i e-handelspusslet som Etendo hjälper Rehband att lägga är t.ex. nyhetsbrev, skräddarsy ett nytt reklamationssystem, den dagliga driften och dess förvaltning samt prestanda- och svarstidsoptimering.

Fakta