Project Description

Valdemarsviks kommun

HEMSIDA • WORDPRESS

Valdemarsvik kommun är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Kommunen har ca 7900 invånare. Här finns enastående natur med skogen och havet. En pärla vid Östersjöns enda fjord, Valdemarsviken.

”Etendo har tillsammans med Valdemarsviks kommun tagit fram en långsiktig plan för deras nya webbplats. Etendo har bistått med idéarbete, grafisk design, utveckling och hosting.”

Hemsida

Vi har arbetat i open source plattformen WordPress och ser matchningen mellan våra kompetenser och Valdemarsviks krav som optimal. Den nya sidan uppfyller EU:s nya krav gällande digital tillgänglighet. Webbsidan är självklart responsiv och fungerar i smartphones och surfplattor.

Föräldrawebben

HEMSIDA • WORDPRESS

Föräldrawebben en nyskapande digital kanal för att stötta föräldrar online i kommunens regi. Tillsammans med kommunen har vi skapat en plattform i WordPress för föräldrar, en slags kunskapsbank med information och länkar till andra bra webbplatser som är specialiserade på olika områden.

Men vi har också skapat en ny kommunikationskanal där föräldrar kan ta upp sina frågor och sin oro genom att chatta med duktiga handläggare som kan ge råd och stöd direkt. Föräldrawebben består av två delar, en för föräldrar till yngre barn och en för tonårsföräldrar.

Man har valt att göra denna uppdelning eftersom föräldrars frågor, funderingar och oro skiljer sig en hel del åt om man har yngre eller äldre barn.