Magento 2.0

Efter flera års utveckling är äntligen nya Magento 2.0 här. Bättre prestanda, mer flexibel arkitektur och förbättrat admingränssnitt är bara några av fördelarna med den nya versionen.

Magento 2.0 är den nya versionen av Magento, den absolut främsta plattformen för växande och ambitiösa e-handlare. Plattformen är öppen, vilket innebär att den kan expandera ordentligt i takt med att din webbshop växer – precis när du vill och så mycket du vill. I den nya Magento-versionen har det skett tekniska och funktionella förändringar som förenklar utvecklingsprocessen och gör Magento 2.0 mer användarvänlig, samt ännu mer anpassad för framtiden än sin föregångare.

FÖRDELAR MED MAGENTO 2.0

  • Bättre prestanda och ökad skalbarhet.
  • Förbättrat admingränssnitt – anpassat för touchscreen.
  • Högre säkerhet.
  • Förbättrad shoppingupplevelse – stöd för mobila enheter och effektivare utcheckningsprocess.
  • Mer flexibel arkitektur.

Bättre prestanda och ökad skalbarhet

Magento 2 är integrerat med Varnish Cache, vilket reducerar laddningstiden för servern och ger avsevärt bättre prestanda. Plattformen ger också en bättre shoppingupplevelse, då den har har hela 50 % snabbare laddningstid i produktvisningen såväl som på kassasidan. Även prestandan på admin-sidan är förbättrad, och det finns stöd för flera att samtidigt uppdatera med nytt innehåll. Ökad skalbarhet bland annat genom möjlighet till separering av orderhantering, kundvagn och produktregister i flera databaser. Plattformen är anpassad för att kunna hantera ett riktigt högtryck i din webbshop, och kan stödja mer än 2 miljoner sidvisningar och uppemot 250,000 ordrar i timmen.

Förbättrad shoppingupplevelse

Magento 2.0 utvecklades med kundupplevelsen som den absolut viktigaste punkten. För att uppfylla användarnas behov finns nu nya responsiva teman som gör att din webbplats stödjer enheter med alla sorters skärmupplösningar. En annan fördel är den effektivare utcheckningsprocessen. Kassasidan har blivit mer strömlinjeformad – vilket innebär färre steg vid orderläggning och direktvalidering av formulärsfälten. Små, onödiga steg som att behöva välja att checka ut som gäst, logga in på ett konto eller skapa nytt konto är borttaget, vilket bidrar till ett smidigare köp och ökar chansen att köpet faktiskt genomförs. Kunden behöver inte heller fylla i kreditkortstyp – det räknar programmet ut automatiskt baserat på första siffran i kortnumret.

Förbättrat admingränssnitt

Den nya designen av admin-panelen ger sidan ett strömlinjeformat gränssnitt, vilket gör att administratörer kan lägga mindre tid på att utföra dagliga uppgifter. Det uppdaterade gränssnittet har en till viktig fördel – det är anpassat för touchscreen. Tack vare detta administratörer inte bundna till att arbeta på ett ställe, utan kan göra uppdateringar och spåra försäljning var som helst, via smartphone eller surfplatta.

Mer flexibel arkitektur

Magento 2.0 har en omatchad flexibilitet som gör det enklare för återförsäljare att förverkliga sina e-handelskoncept. Att underhålla och uppdatera din webbshop har aldrig varit enklare. En ny, modulär kodbas förenklar anpassningar och ger en mer flexibel driftsättning. Magento 2.0 har också mer omfattande och effektiva API:n – vilket gör det enkelt för utvecklare att kommunicera med en tredje part. Sist men inte minst finns även ett brett spektrum av moduler som tar din webbshop till nya höjder.

Högre säkerhet

Säkerheten är en nyckelkomponent hos Magento 2.0. Plattformen har inbyggda betalningsgateways med PayPal, Braintree och Authorize net. Det finns också ny funktionalitet som gör att webbsidans kod lättare kan skyddas mot olika sorters intrång.

VAD HÄNDER MED MAGENTO 1 NU?

Många undrar vad som händer med de tidigare versionerna av Magento nu när Magento 2.0 har släppts. Magento kommer att fortsätta stödja Magento 1-produkter fram till 2018, men i och med att den nya versionen släpptes i november 2015 kommer dock inga nya funktioner till Magento 1 att utvecklas. Det kommer inte heller längre att vara möjligt att skaffa Magento 1 Enterprise-licens.

VÅRA LÖSNINGAR

Vi gör det enkelt att komma igång med din Magento 2.0-butik. Vi har lösningar som passar både små och stora företag. Kontakta oss så berättar vi mer om våra lösningar.

VILL DU VETA MER OM MAGENTO?

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om Magento.

Referenser i Magento 2