E-handel med Magento 2

Kontakta oss

Efter flera års utveckling är äntligen nya Magento 2.4 här. Bättre prestanda, mer flexibel arkitektur och förbättrat admingränssnitt är bara några av fördelarna med den nya versionen.

Magento 2.4 är den nya versionen av Magento, den absolut främsta plattformen för växande och ambitiösa e-handlare. Plattformen är öppen, vilket innebär att den kan expandera ordentligt i takt med att din webbshop växer – precis när du vill och så mycket du vill. I den nya Magento-versionen har det skett tekniska och funktionella förändringar som förenklar utvecklingsprocessen och gör Magento 2.4 mer användarvänlig, samt ännu mer anpassad för framtiden än sin föregångare.

FÖRDELAR MED MAGENTO 2.4

  • Bättre prestanda och ökad skalbarhet.
  • Förbättrat admingränssnitt – anpassat för touchscreen.
  • Högre säkerhet.
  • Förbättrad shoppingupplevelse – stöd för mobila enheter och effektivare utcheckningsprocess.
  • Mer flexibel arkitektur.

Bättre prestanda och ökad skalbarhet

Magento 2 är integrerat med Varnish Cache, vilket reducerar laddningstiden för servern och ger avsevärt bättre prestanda. Plattformen ger också en bättre shoppingupplevelse, då den har har hela 50 % snabbare laddningstid i produktvisningen såväl som på kassasidan. Även prestandan på admin-sidan är förbättrad, och det finns stöd för flera att samtidigt uppdatera med nytt innehåll. Ökad skalbarhet bland annat genom möjlighet till separering av orderhantering, kundvagn och produktregister i flera databaser. Plattformen är anpassad för att kunna hantera ett riktigt högtryck i din webbshop, och kan stödja mer än 2 miljoner sidvisningar och uppemot 250,000 ordrar i timmen.

Förbättrad shoppingupplevelse

Magento 2.4 utvecklades med kundupplevelsen som den absolut viktigaste punkten. För att uppfylla användarnas behov finns nu nya responsiva teman som gör att din webbplats stödjer enheter med alla sorters skärmupplösningar. En annan fördel är den effektivare utcheckningsprocessen. Kassasidan har blivit mer strömlinjeformad – vilket innebär färre steg vid orderläggning och direktvalidering av formulärsfälten. Små, onödiga steg som att behöva välja att checka ut som gäst, logga in på ett konto eller skapa nytt konto är borttaget, vilket bidrar till ett smidigare köp och ökar chansen att köpet faktiskt genomförs. Kunden behöver inte heller fylla i kreditkortstyp – det räknar programmet ut automatiskt baserat på första siffran i kortnumret.

Förbättrat admingränssnitt

Den nya designen av admin-panelen ger sidan ett strömlinjeformat gränssnitt, vilket gör att administratörer kan lägga mindre tid på att utföra dagliga uppgifter. Det uppdaterade gränssnittet har en till viktig fördel – det är anpassat för touchscreen. Tack vare detta administratörer inte bundna till att arbeta på ett ställe, utan kan göra uppdateringar och spåra försäljning var som helst, via smartphone eller surfplatta.

Mer flexibel arkitektur

Magento 2.4 har en omatchad flexibilitet som gör det enklare för återförsäljare att förverkliga sina e-handelskoncept. Att underhålla och uppdatera din webbshop har aldrig varit enklare. En ny, modulär kodbas förenklar anpassningar och ger en mer flexibel driftsättning. Magento 2.4 har också mer omfattande och effektiva API:n – vilket gör det enkelt för utvecklare att kommunicera med en tredje part. Sist men inte minst finns även ett brett spektrum av moduler som tar din webbshop till nya höjder.

Högre säkerhet

Säkerheten är en nyckelkomponent hos Magento 2.4. Plattformen har inbyggda betalningsgateways med PayPal, Braintree och Authorize net. Det finns också ny funktionalitet som gör att webbsidans kod lättare kan skyddas mot olika sorters intrång.

VAD HÄNDER MED MAGENTO 1 NU?

Många undrar vad som händer med de tidigare versionerna av Magento nu när Magento 2.4 har släppts. Magento kommer att fortsätta stödja Magento 1-produkter fram till 2020, men i och med att den nya versionen släpptes i november 2015 kommer dock inga nya funktioner till Magento 1 att utvecklas. Det kommer inte heller längre att vara möjligt att skaffa Magento 1 Enterprise-licens.

Hög servicenivå

Ett eget dedikerat utvecklingsteam

Vi tror på ett långsiktigt samarbete med våra kunder med professionell och personlig projektledning med tät kundkontakt och kontinuerliga uppföljningsmöten. Ni kommer att ha ett eget utvecklingsteam hos oss som är dedikerade till just er webbshop med en personlig projektledare. Att på förhand avsätta resurser och skapa en kontinuitet i samarbetet ger en mängd fördelar och vi säkerställer att vi har personalresurser tillgängliga för att hjälpa er.

För oss är det viktigt att vi alltid arbetar nära våra kunder i varje steg av utvecklingsprocessen och tillämpar agil (kanban) projektmetodik för att uppnå bästa effektivitet i varje projekt. Ni som kund får genom samarbetet en trygg partner som tar ett helhetsansvar och därmed säkerställer att er närvaro på internet blir problemfri och kostnadseffektiv.

Koppling till affärssystem

Genom en integrerad koppling mellan din webbutik och ditt affärssystem sparar du både tid och ökar ditt företags lönsamhet. Hos Etendo har vi stor erfarenhet av att integrera olika affärskritiska system med varandra på bästa sätt. Vi ser till att det oavbrutet med automatik sker överföringar av order, artiklar och lagersaldon m.m. mellan webbutiken och affärssystemet.

Det finns i de flesta fall redan färdiga moduler för olika affärssystem till Magento. Vi bistår er med att integrera modulen med er Magento webshop för maximal affärsnytta. Vi arbetar löpande med att skapa integrationer till fler ekonomi- och affärssystem och kan integrera ert affärssystem även om inga färdig modul finns att tillgå. Om du har frågor om hur vi kan hjälpa dig med en integration, är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Nedan följer exempel på affärssystem där det finns passande moduler för Magento:

Intresserad?

Behöver ni hjälp med er befintliga e-handel eller vill ni starta en ny? Kontakta oss så hjälper vi dig!